2015. január 19., hétfő

Frissítő a léleknek 1. rész: Otthoni munka baba mellett


Az emberek szeretnek álmodozni. Gyakran képzelik el, hogy egy tündérmesében élnek és reggelre megérkezik a herceg fehér lovon, vagy megnyerik a lottóötöst, vagy hirtelen híressé és gazdaggá válnak. Néhányuknak valóban sikerül. Ezeket a sikertörténeteket szívesen olvasgatjuk. De hogy valóban elhinnénk, hogy ez velünk is megtörténhet? Kétlem.

Inkább hiszünk a közvetlen környezetünknek, a szomszédnak, az ismerőseinknek. Ha csak egy aprócska sikert is hozott számukra az élet, mi hiszünk benne. Hisz csak karnyújtásnyira van tőlünk. Csak egy lépésre attól, hogy nekünk is sikerülhessen. A Sikerkoktél Frissítő a léleknek című rovatának első írása egy ilyen löketet adhat mindenkinek, hogy igenis, nekünk is sikerülhet.

Sorozatunk első részében ismerjétek meg Biró Anettet, azt a kisgyermekes anyukát, aki otthonról, kisbaba mellett kezdte kikísérletezni a saját Sikerkoktél receptjét...... Mire jutott és hogyan? Olvasd el a történetét, tanulságos lesz. 

Szeretettel ajánlom mindenkinek.

Kedves, Anett! Mesélj magadról egy kicsit. 
29 éves vagyok és van egy 3 és fél éves, óvodás kisfiam. Naturmamiként azoknak az anyukatársaimnak segítek tapasztalataimmal, akik keresik a természetes megoldásokat. DXN online szaktanácsadóként pedig egészséges kávék forgalmazásával foglalkozom és az ehhez kapcsolódó online vállalkozás felépítésében segítek otthonról dolgozni vágyó nőknek.

Sikeres embernek tartod magad?
Ez nehéz kérdés. De úgy érzem, a magam szintjén azért igen. Már csak azért is, mert mertem elindulni a saját utamon. Persze még sok feladat és sok élmény vár rám, de ez az út nagyon izgalmas és szeretem.

Mesélj a Naturmamiról! Mikor kezdted? Miért vágtál bele? Mit jelent most számodra?
2013 tavaszán indítottam el a naturmamit, ez volt az első saját weboldalam. Kisfiam ekcémája miatt kerestem a természetes megoldásokat és módszereket, a háztartásban használt vegyszereken is változtattam. Az ezekkel való tapasztalataimat osztom meg a blogban. Számomra ez egy nagyon kedves oldal a mai napig, hiszen a kisfiamnak köszönhetem. Még szappant készíteni is megtanultam. :) És szerencsére az ekcéma már a múlté. Szeretném, ha több időm jutna erre a blogra is, de mostanában kicsit máshová helyeződött a fókusz.


Mikor döntöttél úgy, hogy kipróbálod magad egy új területen is?
Nagy vágyam volt, hogy otthonról dolgozhassak. Nagyon szerettem volna például egy webáruházat. Adott volt ugye a szappankészítés, de az engedélyeztetés nem csak macerás, hanem rengeteg pénzbe is kerül. Ezért ebből nem lett semmi. De nem adtam fel és nyitva tartottam a szemem, kerestem folyamatosan a lehetőségeket, hogyan tudnék otthonról valamit "alkotni"... Ekkor találkoztam egy céggel, ami a teljes háttértámogatást és az online eszközöket biztosítja ahhoz, hogy felépítsem a saját online vállalkozásom.

Mivel foglalkozol mostanában?
Ma már van webáruházam :)) Szappan is van benne /ganoderma gyógygombás/ de a fő profil mégsem ez, hanem az egészséges kávé, amit kismamák is fogyaszthatnak. Nagyon különleges kávé, mert nem okoz magas vérnyomást, gyomorégést és savasodást sem! Ráadásul nagyon finom, 8 féle íz közül lehet válogatni. Kukkants be: http://onlinekavezo.hu/

Mik voltak az első sikereid?
A pozitív visszajelzések a kávéról, hogy milyen finom. Aztán nagyon örültem az első törzsvásárlóknak és szépen megérkeztek az első üzlettársak is. Most úgy érzem, hogy nagyon boldog vagyok: azt csinálom, amit szeretek, a munkámat élvezem és közben nagyon sok jó emberrel ismerkedtem meg. 

Hogyan támogat a családod? Hogyan tudod ezt összeegyeztetni a gyerekneveléssel, háztartással?
Mivel ez többnyire online tevékenység és az időmet magamnak osztom be, ezért maximálisan tudok a család napirendjéhez igazodni. Ha mégis olyan teendőm van, amihez nélkülözniük kell engem egy kis időre, akkor ez mindig egy remek alkalom az apa-gyermek kapcsolat erősítésére. Azaz, ott van apa és ő vigyáz a kincsünkre. :)

Mik a terveid 2015-ben?
Nagyon sok mindenben kell még fejlődnöm, úgyhogy folyamatosan tanulok és képzem magam. És persze segítek mindazoknak, akik szintén szeretnének elindítani egy online vállalkozást.

Hogyan inspirálod magad folyamatosan?
Legszívesebben azt mondanám, hogy nincs szükségem ilyenre, mert egyszerűen imádom, amivel foglalkozok. Van is egy szlogenem: "Csináld, amit szeretsz. És add tovább a szenvedélyt!" Nagyon szeretném, hogy minél több üzlettársam legyen sikeres, most ez az ami igazán motivál. És az előttünk álló jó példákból, a nagy sikereket elért emberek életéből is sokat lehet tanulni. Szívesen olvasok, most éppen Maxwell: Aranyat érő vezetői ismeretek c. könyvét olvasom. Elképesztő, hogy egész életek tapasztalata a miénk lehet egy-egy könyv által. 

Mit teszel, ha problémákkal, kudarcélményekkel találod szembe magad?
Feldolgozom. Megoldom. És megyek tovább. Már rájöttem, hogy semmi sem jelentheti a világvégét és bizony a nehéz helyzetek is arra valók, hogy fejlődhessünk. Hiszen mindenből tanulhatunk valamit. És bizony sokszor a legnehezebb és legváratlanabb helyzetek hozzák életünk legmeghatározóbb pontjait. Hogy mit hozunk ki ebből, az rajtunk áll...

Milyen tanácsot tudnál adni azoknak, akik vágynak a sikerre, de még nem tettek lépéseket érte?
Számomra nagyon fontos a pozitív gondolkodás és a vég nélküli hit. Hinni abban, hogy valóban bármit elérhetünk az életben. Még akkor is hinni kell, amikor kilátástalan a helyzeted. Sőt, akkor a legjobban!!
És tudni azt, hogy mindennek megvan az ára, és azt mindig előre kell megfizetni. Előre kell gondolkodni, előbb kell cselekedni, előbb kell dolgozni és csak aztán várhatjuk az eredményt. Az eredmény pedig a céljainktól függ. Legyen egy nagy célunk, olyan amit el tudunk képzelni -bármit el tudunk képzelni! - és szépen "falatonként" valósítsuk meg. Csak induljunk el és tényleg egyre egyértelműbb lesz az út... Ne ijedj meg tőle, ha hosszú. Csak az számít, hogy a jó irányban vagy. 


Remélem, Anett története nektek is erőt ad ahhoz, hogy elinduljatok azon az úton, ami a jó irányba vezet.:) 

Anett munkájával kapcsolatban bővebb információt itt és itt találtok.

Ha magatokra ismertek, vagy van a közvetlen környezetetekben olyan ember, akinek a történetét szívesen ajánlanátok másoknak, kérlek, küldjétek el nekem, a Sikerkoktél címére. Inspiráljuk egymást!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése